09 листопада 2023

Початком виховного заходу був сніданок у кафе "Grand Cafe Leopolis"  одному із найпопулярніших та престижних закладів для харчування у  м.Львові.

Наступним пунктом мандрівки був найстрашніший атракціон міста та перша в Україні кімната страху. Здобувачі вищої освіти юридичного факультету у супроводі науково-педагогічних працівників відвідали квест-кімнату "Insomnia", де гравці повинні вирішити різні головоломки та завдання, щоб вийти з кімнати. Після цього, група вирішила прогулятися по вузьких вуличках Старого Міста, де насолоджувались чарівною архітектурою,  а також дізнавались цікаві історичні факти від науково-педагогічних працівників кафедри кримінально-правових та адміністративно-правових дисциплін.
Новини

Зокрема, викладач Матвієнко Олександр Вікторович закцентував увагу на прангері “ Прангер — ганебний стовп який в 1425 році  спочатку був дерев'яним, а згодом кам'яним. Він відтворює фігури львівського “пана малодоброго”, тобто ката та богині правосуддя Феміди, що стоїть до нього із зав’язаними очима. У одній руці богині були терези, у іншій — меч. До нижньої частини стовпа були прикріплені залізні кільця. На кілька днів до них приковували, «виставляючи на ганьбу», дрібних злодіїв, п'яниць, хуліганів. Тут же виконувалися і смертні вироки”. Таким чином студенти юридичного факультету відчули історію Львівського правосуддя та порівняли його з сучасністю наводячи певні паралелі та висловлюючи свої роздуми з приводу принципів моралі та етики.
Новини

Також, студенти відвідали ще багато цікавих місць, таких як Львівський океанаріум де кожен знайшов щось цікаве для себе та взнав нові факти про морських жителів Поїздка сприяла зближенню здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, підтримувала командний дух між ними, у студентів сприяла зростанню знань та культурному розвитку

На закінчення, здобувачі щиро дякували  викладачу Олександру Матвієнку та завідувачу кафедри Наталії Деревянко, оскільки були дуже задоволені проведенню виховного заходу у форматі поїздки до м. Львів.